Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Clip #27 IJ-brug (5): oud-havendirecteur Hans Gerson

AMSTERDAM

Voor zijn videodossier over de geplande brug(gen) over het IJ sprak Heere Heeresma jr. met Hans Gerson, van 2000 tot 2009 directeur van Haven Amsterdam.

1 / 1
Clip #27 IJ-brug (5): oud-havendirecteur Hans Gerson

Clip #27 IJ-brug (5): oud-havendirecteur Hans Gerson


Tekst en video Heere Heeresma jr
In een van de weinige interviews die deze Amsterdamse topambtenaar en bestuurder heeft gegeven, geeft Gerson zijn mening over een brug over het IJ en vertelt over de besluitvormingsprocessen die tot het ‘definitieve voorkeursbesluit’ om een brug aan te leggen hebben geleid.

Is het alternatief van een tunnel wel voldoende overwogen? Gerson voorziet nog de nodige problemen bij de aanleg van een brug, gezien de te verwachten bezwaren vanuit de scheepvaart. ‘Het is een beetje gevaarlijk misschien om al je kaarten op een brug te zetten.’

Eerder in de Clipserie IJ-brug:

1 Andries de Weerd, Koninklijke BLN-Schuttevaer
2 Bewoners van de wijk Overhoeks
3 Cruiseterminal PTA
4 Walther Ploos van Amstel: ‘Alle ruimte aan de binnenvaart’

Onze Amsterdamse verslaggever Heere Heeresma jr. maakt korte video’s (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com. Zijn ‘clips’ zijn terug te vinden bij Schuttevaer Dossiers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook