Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Slibtransport ligt voorlopig stil

ANTWERPEN

Het transport van verontreinigd Antwerps havenslib naar de Rotterdamse Maasvlakte ligt onder vuur. Havenbedrijf Antwerpen laat sinds 2013 met antifoulings (TBT) vergiftigd slib uit de dokken afvoeren naar de Slufter, de grootschalige opslagplaats voor vervuild slib op de Maasvlakte.

Bij een openbare aanbesteding bleek dit de goedkoopste oplossing. De uitvoer werd gedekt door een exportvergunning van de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Intussen werd al circa 200.000 kubieke meter slib naar Nederland gevaren en er is zeker nog 230.000 kubieke meter te vervoeren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook