Zuid-Hollands verbond klimaatneutraal vervoer

Bedrijven, overheden en onderzoeksinstellingen in Zuid-Holland willen één van de eerste groene en duurzame corridors van Europa realiseren. Door meer samen te werken willen de partijen de logistieke activiteiten rond Zoeterwoude, Alphen aan den Rijn en Rotterdam klimaatneutraal maken.

De zogenoemde Groene Corridor loopt van de omgeving Zoeterwoude naar het Alpherium in Alphen aan den Rijn en van daar via de Gouwe, de Hollandse IJssel en de Nieuwe Maas naar de haven van Rotterdam. Het idee voor de Groene Corridor ontstond binnen het netwerk van Groene Cirkels, een initiatief dat streeft naar een  klimaatneutrale Heineken-brouwerij in Zoeterwoude. Nedcargo, de provincie Zuid-Holland, Heineken, Havenbedrijf Rotterdam, de gemeenten Alphen aan den Rijn en Bodegraven-Reeuwijk, Zeeman, Hartog & Bikker, Rijkswaterstaat en Eneco tekenden onlangs een intentieverklaring om het klimaatdoel gezamenlijk te halen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer