Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Opwaardering Mittelweser gaat extra lading opleveren

Minden

Het Duitse ministerie van Verkeer heeft 120 miljoen euro toegezegd voor opwaardering van de Mittelweser tussen Minden en Bremen. Daarbij gaat het hoofdzakelijk om bochtafsnijdingen. Hierdoor wordt dit deel van de rivier beter geschikt voor 110-meterschepen en kan het eenrichtingsverkeer fors worden teruggedrongen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Duo Welbekend

  Die Duitsers zijn echt wel bij de tijd !Die maken met Europees geld hun infrastructuur op orde zodat ze hun eigen zeehavens kunnen gebruiken.

 • J.C Hagens

  Is er ook gekeken of er water blijft in de Weser als men de bochten afsnijd.
  tenslotte zal het water sneller naar Zee stromen.
  Overigens lees ik vele maren in dit verhaal, er is nog geen ondernemer die wil varen van Wilhemlshaven naar Bremen, en wat zijn de kosten hiervan, heeft men dan ook geen tijdverlet op het wachten op de duwboten, allemaal leuk bedacht, maar eerst doorrekenen, en dan doen.
  Denk dat van dit geld wel betere dingen kunnen worden gedaan, zoals een nieuwe sluis in Oldenburg, tenslotte kunnen we daar met laag water niet schutten.
  Het Kustenkanaal verbreden en verdiepen kan ook geen kwaad, zodat de omloopsnelheid hoger wordt, dit zal naar mijn mening meer opleveren dan alleen binnenlands het achterland bedienen.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook