Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Tweede nieuwe autoafzetplaats binnenvaart op Maasvlakte

ROTTERDAM

Opnieuw heeft het Havenbedrijf een nieuwe autoafzetplaats op de Maasvlakte in gebruik genomen, de tweede binnen een half jaar. De autosteiger aan de Mississippihaven is ontwikkeld in overleg met Koninklijke BLN-Schuttevaer.

1 / 1
Tweede nieuwe autoafzetplaats binnenvaart op Maasvlakte

Tweede nieuwe autoafzetplaats binnenvaart op Maasvlakte

Eind vorig jaar was de primeur voor de afzetplaats naast het ponton van de FutureLand Ferry (havennummer 8360), nu is er een nieuw exemplaar in gebruik genomen aan de Mississippihaven (havennummer 7105) tegenover de ligplaatsen van EMO. Voorheen konden schippers hier hun auto afzetten op de openbare loswal, maar die plek was toe aan vervanging.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe autosteiger maakte het havenbedrijf gebruik van de inzichten van de bij BLN-Schuttevaer aangesloten varende ondernemers Jacco Theunisse, Willibrord Waardenburg en Johnny Schapers.

De oplevering van de nieuwe binnenvaartvoorzieningen past bij het streven van het Havenbedrijf Rotterdam om het vervoer over water naar het achterland te bevorderen. (DvdM)

 

Reacties (1)
  • Duo Welbekend

    Fijn van het havenbedrijf Rotterdam,er wordt echt naar de beroepsgroep geluisterd .Zo kan samenwerking een hele hoop sores voorkomen worden.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook