Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Walstroom gaat voor veiligheid

ROTTERDAM [update]

Ook het containerschip Vios van Jacob Kuipers moet in Rotterdam aan de walstroom. Dat heeft de kantonrechter in Rotterdam bepaald. Het betoog dat stroomkabels in het gangboord een veiligheidsrisico zijn en in strijd met de Arbowet en scheepvaartreglementen, wees de rechter af. Het schip zou afgemeerd niet in bedrijf zijn en de reglementen alleen van toepassing tijdens de vaart.

1 / 1
Walstroom gaat voor veiligheid

Walstroom gaat voor veiligheid

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Duo Welbekend

  Toch vervelend dat wij als schipper nu naar de rechter moeten omdat een organisatie in het verleden deze walstroom verplichting heeft voorgesteld in Rotterdam .

 • J.G.J. van Maren

  ik vraag me ook wel eens af of ik het recht van overpad.. van de kabels moet geven aan de buurman. bij een tanker mogen de kabels niet in de ladingzone liggen, maar moet ik ze dan maar over mijn roef toelaten? ik ben blij dat er iemand is die niet alles accepteert.

 • G.M. Noldes

  Een heel interessante zienswijze van de rechter:
  een schip dat is afgemeerd is niet in bedrijf en dan zijn de reglementen niet van toepassing.
  Geld dat dan ook voor alle arbo wetgeving, het BPR en arbeidstijden wet??????
  Dat word lachen, en erg druk bij de rechtbank 🙂

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook