Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Betaalde zondagsbediening Albertkanaal fors gestegen

BRUSSEL

Het aantal bedieningsaanvragen voor sluizen op het Albertkanaal buiten de normale bedieningstijden is fors gestegen. In 2013 werd 92 keer buiten reguliere tijden bediend, in 2016 werd het zondagvaarverbod al 244 keer omzeild door te schutten tegen extra betaling.

Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens stelde hierover parlementaire vragen aan minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts. ‘De stijging houdt gelijke tred met het toenemen van het binnenvaartverkeer op het Albertkanaal en toont de economische kracht van de waterweg duidelijk aan’, zegt Maertens in reactie op Weyts’ antwoorden. Het verhogen van de bruggen over het kanaal zal het belang van het kanaal voor de economie alleen nog maar verder versterken, denkt hij.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook