Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stroomkabels Westerschelde zullen Antwerpen niet hinderen

ANTWERPEN

Vlaanderen, Nederland en het Havenbedrijf Antwerpen hebben een akkoord gesloten over de aanleg van stroomkabels in de bodem van de Westerschelde. Het Havenbedrijf Antwerpen verzette zich er lange tijd tegen, maar is nu toch overstag gegaan.

1 / 1
Stroomkabels Westerschelde zullen Antwerpen niet hinderen

Stroomkabels Westerschelde zullen Antwerpen niet hinderen

Al sinds 2014 heeft Nederland plannen om stroomkabels te trekken door één van de drukst bevaren delen van de Westerschelde. Het zogenaamde ‘Net op Zee Borssele’ moet het geplande windmolenpark Borssele voor de kust van Zeeland verbinden met de kerncentrale van Borssele. Daarvoor zouden twee kabels van 220 kV en een gezamenlijke capaciteit van 1400 MW vlak onder de bodem van de Westerschelde komen te liggen. De kabels kruisen onder meer de toegang tot de Sardijngeul en de aanloop naar de Sloehaven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook