Aquaduct N31 bij Harlingen ingevaren (video)

Het aquaduct in de nieuwe N31 onder het Van Harinxmakanaal bij Harlingen is vrijdag 31 maart met succes ingevaren. Met een zestal lieren werd het 65 meter lange kunstwerk in zeven uur op zijn definitieve plek gevaren en afgezonken.

Aquaduct N31 bij Harlingen ingevaren (video)

Vanaf speciale spottersplekken op rondvaartboot De Waterpoort, de Koningsbrug en twee uitkijkpunten hebben circa 2000 mensen de invaaroperatie gevolgd. In het weekend is dag en nacht doorgewerkt aan het zogenaamde OTAO (Opdrijven, Transporteren, Afzinken en Onderspoelen). Maandagochtend 6.00 uur ging volgens planning het Van Harinxmakanaal bij Harlingen weer open voor al het vaarverkeer.
De doorvaardiepte van het aquaduct is maximaal 4,2 meter.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer