Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Dozendans in het oude Loodsgebouw

ANTWERPEN

Het Vlaamse Loodswezen verhuist in juni naar een nieuw pand op de Thonetlaan op de Antwerpse Linkeroever. In het oude Loodsgebouw is men al begonnen met een grootscheepse saneringsoperatie, alleen actuele dossiers verhuizen mee met de 200 ambtenaren die de rivier gaan oversteken.

1 / 1
Dozendans in het oude Loodsgebouw

Dozendans in het oude Loodsgebouw

Ir. Freddy Aerts is afdelingshoofd Maritieme Toegang bij het departement Mobiliteit en Openbare Werken en tevens de oudste in anciënniteit van de afdelingshoofden die de ‘oversteek’ meemaken. Hij tilt niet zo zwaar aan de zes maanden vertraging  die de verhuizing intussen heeft opgelopen, maar diept een plan uit 1976 op van een nieuw loodsgebouw met vijf verdiepingen, dat ter hoogte van de Royerssluis zou worden opgetrokken. Het is er nooit gekomen en het 40 jaar oude plan krijgt nu gegarandeerd het etiket ‘archief’.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook