Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Havenbedrijf Twente beloont schone schepen

HENGELO

Havenbedrijf Twente erkent binnenvaartschepen met een Green Award. Om maatschappelijk verantwoord gedrag te belonen, geeft het havenbedrijf de certificaathouders vanaf 1 januari 2017 een korting op het havengeld van 10 tot 5%, naar behaald niveau: goud, zilver of brons.

1 / 1
Havenbedrijf Twente beloont schone schepen

Havenbedrijf Twente beloont schone schepen

Jan Fransen, directeur van Stichting Green Award, overhandigde vrijdag 3 februari in Hengelo het officiële Green Award-bord aan bestuurder Mariska ten Heuw en manager Gerry Waanders van het gemeenschappelijk Havenbedrijf Twente. De havens aan de Twentekanalen – Almelo, Enschede, Hengelo, Hof van Twente en Lochem – vormen samen de mainport van Oost-Nederland.

Green Award certificeert schepen die hoog presteren op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Als een schip aan de Green Award-eisen kan voldoen, wordt een certificaat uitgereikt. Daarmee komt het schip in aanmerking voor verschillende incentives, zoals kortingen op havengelden, producten en diensten en een bijdrage aan de certificaatkosten. Nu Havenbedrijf Twente ook Green Award incentive provider is geworden, levert dat voor binnenvaartondernemers een korting op de havengelden op van 10% voor goud, 7,5% voor zilver en 5% voor het bronzen niveau van het Green Award-certificaat. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook