Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Main-Donaukanaal vanwege ijsgang nog lange tijd gestremd

NURNBERG

Het Main-Donaukanaal is tussen Bamberg en Kelheim vanwege de dikke laag ijs waarschijnlijk nog langere tijd gestremd. Inmiddels dooit het overdag weer in het gebied, maar dat heeft niet genoeg effect op de dikke ijslaag van zo’n 80 centimeter. Ook ligt een nieuwe inval van de winter in het verschiet.

1 / 3
Main-Donaukanaal vanwege ijsgang nog lange tijd gestremd

Main-Donaukanaal vanwege ijsgang nog lange tijd gestremd

Inmiddels is al sinds ruim een week geen scheepvaart meer mogelijk op het Main-
Donau-Kanaal. ‘Het kanaal is helemaal bevroren en het ziet ernaar uit dat deze situatie niet snel verandert’, meldt het Wasserstraßen- und Schifffahrtsamt (WSA) Nürnberg. ‘De temperatuur is weliswaar gestegen, maar het dooien van het ijs heeft tijd nodig. Ook komt er een nieuwe periode met lage temperaturen aan.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook