Nieuwe lobby voor kleine Franse vaarwegen

Meer dan dertig internationale binnenvaart-, passagiersvaart- en pleziervaartorganisaties en bedrijven hebben de handen ineengeslagen voor de kleine Franse vaarwegen. Op 16 januari is op initiatief van de Franse schippersorganisatie CNBA ‘Agir pour le fluvial’ gelanceerd, een lobbyplatform voor het behoud en de ontwikkeling van met name de ‘Freycinet-vaarwegen’.

Door het sterk gereduceerde budget van vaarwegbeheerder Voies Navigables de France (VNF) zijn de investeringen in de grote Franse vaarwegen de afgelopen jaren gehalveerd en wordt in de aansluitende kleinere vaarwegen zelfs driekwart minder geïnvesteerd. Dit heeft een negatieve impact op de staat van de infrastructuur en de dienstverlening, en daarmee op de betrouwbaarheid van het vaarwegennet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nieuwe lobby voor kleine Franse vaarwegen | Schuttevaer.nl

Nieuwe lobby voor kleine Franse vaarwegen

Meer dan dertig internationale binnenvaart-, passagiersvaart- en pleziervaartorganisaties en bedrijven hebben de handen ineengeslagen voor de kleine Franse vaarwegen. Op 16 januari is op initiatief van de Franse schippersorganisatie CNBA ‘Agir pour le fluvial’ gelanceerd, een lobbyplatform voor het behoud en de ontwikkeling van met name de ‘Freycinet-vaarwegen’.

Door het sterk gereduceerde budget van vaarwegbeheerder Voies Navigables de France (VNF) zijn de investeringen in de grote Franse vaarwegen de afgelopen jaren gehalveerd en wordt in de aansluitende kleinere vaarwegen zelfs driekwart minder geïnvesteerd. Dit heeft een negatieve impact op de staat van de infrastructuur en de dienstverlening, en daarmee op de betrouwbaarheid van het vaarwegennet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer