Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe lobby voor kleine Franse vaarwegen

PARIJS

Meer dan dertig internationale binnenvaart-, passagiersvaart- en pleziervaartorganisaties en bedrijven hebben de handen ineengeslagen voor de kleine Franse vaarwegen. Op 16 januari is op initiatief van de Franse schippersorganisatie CNBA ‘Agir pour le fluvial’ gelanceerd, een lobbyplatform voor het behoud en de ontwikkeling van met name de ‘Freycinet-vaarwegen’.

Door het sterk gereduceerde budget van vaarwegbeheerder Voies Navigables de France (VNF) zijn de investeringen in de grote Franse vaarwegen de afgelopen jaren gehalveerd en wordt in de aansluitende kleinere vaarwegen zelfs driekwart minder geïnvesteerd. Dit heeft een negatieve impact op de staat van de infrastructuur en de dienstverlening, en daarmee op de betrouwbaarheid van het vaarwegennet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook