Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Grave: schade nog nauwelijks te becijferen

GRAVE

De schade als gevolg van het stukvaren van de stuw bij Grave gaat in de miljoenen lopen. Daarmee is dan ook zo ongeveer alles gezegd. Want hoe hoog het schadebedrag precies uitvalt zal op zijn vroegst over vele maanden duidelijk worden.

Door Bart Oosterveld
De schade is in twee delen uit te splitsen. In de eerste plaats is er de directe schade. Dan gaat het niet alleen om de schade die door de aanvaring aan de stuw is ontstaan. Daar komen de kosten voor de ‘bereddering’ bij (het treffen van eerste maatregelen), zoals de hulpoperaties direct na het ongeval, de inspecties, de extra inzet van mensen en materieel. De informatieverstrekking aan bedrijven en bewoners en de inzet van pompen om het Maas-Waalkanaal weer op peil te krijgen vallen daar bijvoorbeeld ook onder.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook