Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Hollanders in Saimaa-gebied

a/b ms Cristina

Het Saimaa merengebied in het zuidoosten van Finland is met een oppervlakte van 44.000 vierkante kilometer groter dan Nederland. Het is voor schepen alleen bereikbaar vanuit de Finse Golf via het 43 kilometer lange Saimaa-kanaal, dat bijna voor de helft over Russisch grondgebied loopt. Een heel apart vaargebied dus. Toch varen er opvallend veel koopvaardijschepen onder Nederlandse vlag.

1 / 2
Hollanders in Saimaa-gebied

Hollanders in Saimaa-gebied

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook