Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eerste deel Mexicobrug na restauratie terug

ANTWERPEN

Eén van de gerestaureerde Mexicobruggen wordt tijdens het weekend van 22 en 23 oktober opnieuw op zijn plaats gevaren. Daarom zijn de Mexicobruggen in het weekend van 21 oktober 20:00 uur tot 23 oktober 18:00 uur gestremd voor de scheepvaart.

1 / 1
Eerste deel Mexicobrug na restauratie terug

Eerste deel Mexicobrug na restauratie terug

Het gaat om de oostbrug die na een restauratie van negen maanden weer dienst zal doen. Het invaren van de gerestaureerde westelijke brug is voorzien in het weekend van 26 en 27 november. De Mexicobruggen zullen eind februari 2017 opnieuw operationeel zijn.

Op vrijdag 21 oktober om 20.00 uur start het voorbereidende werk voor het invaren van de gerestaureerde oostbrug. De tijdelijke vaste brug wordt dan definitief verwijderd om plaats te maken. Op zaterdag wordt de brug op zijn plaats gevaren.

De voorziene periode voor het manoeuvreren loopt tot zondagavond 18.00 uur, al kan dit vroeger of later zijn naargelang de voortgang van de werkzaamheden.

Brabo 2

De restauratie van de Mexicobruggen was nodig omdat er een tramlijn over de brug gaat rijden als onderdeel van het Brabo 2-project. Dit project zorgt voor een betere ontsluiting van de stad met onder andere een vlotte, hoogwaardige openbaar vervoerverbinding met het noorden van de stad en het Eilandje.

Op de oostbrug kwam een dubbel spoor voor de tram. Over de westbrug moet wegverkeer in twee richtingen mogelijk zijn. Aangezien zowel de beweegbare bruggen als het bijhorende machinegebouw beschermd erfgoed zijn, moeten ze gerestaureerd worden in hun oorspronkelijk karakter en voorzien worden van de nodige aanpassingen voor weg- en tramverkeer.

Daarnaast werd nog een nieuw technisch gebouw opgetrokken aangezien er in het beschermde machinegebouw onvoldoende ruimte was voor het opstellen van de nieuwe sturing. Het nieuwe gebouw staat vlakbij de oever van de zuidwestzijde van het Houtdok. (MdV)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook