Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Binnenhavenmonitor 2015: Binnenhavens houden hun economische waarde

ROTTERDAM

De binnenhavens in Nederland zijn goed voor een directe werkgelegenheid van 66.900 werknemers, een directe toegevoegde waarde van 8,0 miljard euro en een totale toegevoegde waarde van 12,6 miljard euro (incl. indirecte toegevoegde waarde). De economische prestaties van de Nederlandse binnenhavens zijn hiermee op niveau gebleven.

1 / 1
Binnenhavenmonitor 2015: Binnenhavens houden hun economische waarde

Binnenhavenmonitor 2015: Binnenhavens houden hun economische waarde

Dat blijkt uit de Binnenhavenmonitor 2015, die door de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is opgesteld in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM). Dit onderzoek geeft inzicht in de economische ontwikkelingen van de binnenhavens in Nederland over het jaar 2014. Het rapport is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) en haar leden.

Het volledige rapport Binnenhavenmonitor 2015, dat inzicht geeft in de toegevoegde waarde en werkgelegenheid van de binnenhavens in Nederland over het jaar 2014, is hier te downloaden.

De Nederlandse Vereniging van Binnenhavens heeft in opdracht van IenM een brochure gemaakt van het uitgevoerde onderzoek. De brochure is een samenvatting van het gehele Binnenhavenmonitor onderzoek 2015. De onderzoeksresultaten zijn vertaald naar een boeiende en visuele weergave, bedoeld om de Nederlandse binnenhavens op de kaart zetten. De brochure is hier te downloaden. Tevens zal de gedrukte versie beschikbaar zijn tijdens het NVB-Lustrumcongres  op 7 oktober a.s. in Amsterdam. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook