Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Fernand Traen †

BRUGGE

Havenvoorzitter Fernand Traen is op 85-jarige leeftijd overleden in Brugge.

1 / 1
Fernand Traen †

Fernand Traen †

Traen was voorzitter van de haven van Zeebrugge van 1975 tot 2000, toen hij werd opgevolgd door Joachim Coens. Traen zal vooral de geschiedenis ingaan als de drijvende kracht achter de maximale  uitbouw van de buitenhaven. Daarover werden in de Vlaamse Havencommissie haast heroïsche debatten gevoerd waarbij Traen het moest opnemen tegen de toenmalige Antwerpse vertegenwoordigers die in de Zeebrugse plannen een bedreiging zagen.

Ook de inrichting van de achterhaven en de Pierre Vandammesluis kwamen onder zijn leiding tot stand. Dankzij deze projecten groeide de goederenoverslag behoorlijk en zette Brugge-Zeebrugge zich op de kaart van de havenrange Le Havre-Hamburg.

Over de opkomst van de haven van Zeebrugge schreef Traen na zijn pensionering ‘Een terugblik op de Haven van Zeebrugge, van 1975 tot 2000′; een 320 pagina’s dik boek dat werd uitgegeven bij Lannoo. (JG)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook