Containers papierloos van ene naar andere terminal

Containers kunnen vanaf 1 juli papierloos van de ene naar de andere containerterminal op de Rotterdamse Maasvlakte, een fysiek douane-document is dan niet meer nodig. Dit papierloos overbrengen van containers scheelt de rederijen veel administratief werk.

Containers papierloos van ene naar andere terminal

Regelmatig moeten containers die op de een van de vijf deepsea containerterminals terminal arriveren, vanaf een andere terminal verder worden vervoerd. Jaarlijks gaat het om vele tienduizenden containers. Vanwege verschuivende samenwerkingsverbanden tussen reders kunnen dat er de komende jaren nog meer worden.
Voorlopig is dit papierloos overbrengen van containers voorbehouden aan de vijf deepsea containerterminals APMT, ECT en RWG. Zij maakten hierover met de Douane afspraken en zijn er vanaf 1 juli klaar voor. De terminaloperators beginnen met het papierloos overbrengen van transshipment-containers. Op termijn verwachten partijen deze werkwijze ook uit te kunnen breiden voor de bundeling van spoor- en binnenvaartvolumes. De verwachting is dat het concept op termijn ook kan worden uitgerold naar andere containerterminals in de Rotterdamse haven.

Concurrentiepositie

Voorzitter Kees Groeneveld van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC) vindt het belangrijk dat de rederijen zonder papieren rompslomp containers kunnen uitwisselen. ‘Het is belangrijk om de kosten in Rotterdam laag te houden, zeker met het oog op de grote concurrentie in de Hamburg-Le Havre range.’
Volgens CEO Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam maakt het papierloos overbrengen het transport van containers tussen terminals eenvoudiger en verbetert de concurrentiepositie van Rotterdam. ‘De volgende stap is de aanleg van de Container Exchange Route om containers via een gesloten systeem tussen de terminals te vervoeren. Deze is volgens planning over twee jaar gereed. De nu gemaakte afspraken over papierloos overbrengen gaan ook op de Container Exchange Route gelden.’ (EvH)

Containers papierloos van ene naar andere terminal | Schuttevaer.nl

Containers papierloos van ene naar andere terminal

Containers kunnen vanaf 1 juli papierloos van de ene naar de andere containerterminal op de Rotterdamse Maasvlakte, een fysiek douane-document is dan niet meer nodig. Dit papierloos overbrengen van containers scheelt de rederijen veel administratief werk.

Containers papierloos van ene naar andere terminal

Regelmatig moeten containers die op de een van de vijf deepsea containerterminals terminal arriveren, vanaf een andere terminal verder worden vervoerd. Jaarlijks gaat het om vele tienduizenden containers. Vanwege verschuivende samenwerkingsverbanden tussen reders kunnen dat er de komende jaren nog meer worden.
Voorlopig is dit papierloos overbrengen van containers voorbehouden aan de vijf deepsea containerterminals APMT, ECT en RWG. Zij maakten hierover met de Douane afspraken en zijn er vanaf 1 juli klaar voor. De terminaloperators beginnen met het papierloos overbrengen van transshipment-containers. Op termijn verwachten partijen deze werkwijze ook uit te kunnen breiden voor de bundeling van spoor- en binnenvaartvolumes. De verwachting is dat het concept op termijn ook kan worden uitgerold naar andere containerterminals in de Rotterdamse haven.

Concurrentiepositie

Voorzitter Kees Groeneveld van de Vereniging van Rotterdamse Cargadoors (VRC) vindt het belangrijk dat de rederijen zonder papieren rompslomp containers kunnen uitwisselen. ‘Het is belangrijk om de kosten in Rotterdam laag te houden, zeker met het oog op de grote concurrentie in de Hamburg-Le Havre range.’
Volgens CEO Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam maakt het papierloos overbrengen het transport van containers tussen terminals eenvoudiger en verbetert de concurrentiepositie van Rotterdam. ‘De volgende stap is de aanleg van de Container Exchange Route om containers via een gesloten systeem tussen de terminals te vervoeren. Deze is volgens planning over twee jaar gereed. De nu gemaakte afspraken over papierloos overbrengen gaan ook op de Container Exchange Route gelden.’ (EvH)