Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Referendum over wet-Major

ANTWERPEN

De 9000 Antwerpse havenarbeiders beslissen deze week in een referendum of ze de wijzigingen in de wet-Major, die de havenarbeid regelt, al of niet aanvaarden. Verwacht wordt dat een meerderheid voor zal stemmen.

Met die uitslag kan minister van Werkgelegenheid Kris Peeters naar Eurocommissaris Violeta Bulc. Die had namelijk geëist dat de gesloten pool van havenarbeiders  zou worden opengebroken.  Als de havenarbeiders de hervormingen goedkeuren, dan stopt Bulc de strafprocedure die Europa tegen België had ingeleid.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook