Watersnood stremt Neckar (video)

Het Wasser- und Schifffahrtsamts in Stuttgart heeft vanwege het hoge water sinds dit weekend een vaarverbod afgekondigd voor de hele Neckar.

Watersnood stremt Neckar (video)

Door noodweer in Zuid-Duitsland krijgt de rivier drie- tot zesmaal zoveel water als normaal te verwerken. De enorme watertoevoer heeft op een aantal zijrivieren al tot zware overstromingen geleid.

De stremming van de Neckar gaat zeker tot en met woensdag 1 juni duren, zegt Walter Braun, hoofd van de WSA in Stuttgart. Het water gaat volgens de vooruitzichten tot die tijd dalen. Maar voor donderdag en vrijdag is opnieuw veel regen voorspeld, zegt hij, zodat de stremming mogelijk pas later kan worden opgeheven. Het WSA overweegt daarna eventueel een maximum diepgang van twee meter in te stellen in plaats van de gebruikelijke 2,80 meter.

Noodweer heeft in het zuiden van Duitsland voor grote problemen gezorgd. Op verschillende plaatsen zijn kleine beekjes tot kolkende watermassa’s geworden. Door het noodweer zijn in de nacht van zondag op maandag tenminste drie mensen om het leven gekomen. Op verschillende plaatsen moesten bewoners hun huizen verlaten. In het dorp Braunsbach (Baden-Württemberg) spoelden auto’s met grote snelheid door de smalle hoofdstraat door het dorp, zo is te zien op filmjes die door bewoners op Youtube werden gezet.

De scheepvaart op de Rijn is voorlopig niet getroffen door het hoge water. In Maxau staat de pegel nog ruim onder Hochwassermarke 2. (BO)

 

Watersnood stremt Neckar (video) | Schuttevaer.nl

Watersnood stremt Neckar (video)

Het Wasser- und Schifffahrtsamts in Stuttgart heeft vanwege het hoge water sinds dit weekend een vaarverbod afgekondigd voor de hele Neckar.

Watersnood stremt Neckar (video)

Door noodweer in Zuid-Duitsland krijgt de rivier drie- tot zesmaal zoveel water als normaal te verwerken. De enorme watertoevoer heeft op een aantal zijrivieren al tot zware overstromingen geleid.

De stremming van de Neckar gaat zeker tot en met woensdag 1 juni duren, zegt Walter Braun, hoofd van de WSA in Stuttgart. Het water gaat volgens de vooruitzichten tot die tijd dalen. Maar voor donderdag en vrijdag is opnieuw veel regen voorspeld, zegt hij, zodat de stremming mogelijk pas later kan worden opgeheven. Het WSA overweegt daarna eventueel een maximum diepgang van twee meter in te stellen in plaats van de gebruikelijke 2,80 meter.

Noodweer heeft in het zuiden van Duitsland voor grote problemen gezorgd. Op verschillende plaatsen zijn kleine beekjes tot kolkende watermassa’s geworden. Door het noodweer zijn in de nacht van zondag op maandag tenminste drie mensen om het leven gekomen. Op verschillende plaatsen moesten bewoners hun huizen verlaten. In het dorp Braunsbach (Baden-Württemberg) spoelden auto’s met grote snelheid door de smalle hoofdstraat door het dorp, zo is te zien op filmjes die door bewoners op Youtube werden gezet.

De scheepvaart op de Rijn is voorlopig niet getroffen door het hoge water. In Maxau staat de pegel nog ruim onder Hochwassermarke 2. (BO)