Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Iran heeft plannen voor eigen Suezkanaal

TEHERAN

Iran heeft plannen voor een kanaal dat de Kaspische Zee en de Indische Oceaan met elkaar moet verbinden. Er wordt gestudeerd op de aanleg van een honderden kilometers lange vaarweg dwars door het land. Rusland is actief betrokken bij de plannen. Voor de Russen is het kanaal een welkom alternatief voor de bedreigde scheepvaartroute van en naar Azië.

1 / 1
Iran heeft plannen voor eigen Suezkanaal

Iran heeft plannen voor eigen Suezkanaal

Geopolitieke spanningen vragen om nieuwe vaarroute

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • G. Bedet

    Zeer ambitieus. Met name dat hoogteverschil en zorgen dat er water in het kanaal blijft levert grote problemen op. In tijden van spanningen is dat kanaal ook zeer snel uitgeschakeld. Dus of dit aan het beoogde doel beantwoord is zeer de vraag.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook