Schellingwouderbrug draait tijdelijk driemaal per dag

Door een storing kan de Schellingwouderbrug in Amsterdam nog maar op drie momenten per dag geopend worden, namelijk om 10:00, 15:00 en 20:00 uur. Dat meldt Rijkswaterstaat.

De Schellingwouderbrug vormt voor de scheepvaart -met name de pleziervaart- een belangrijke schakel in de doorstroming van de staande mastroute. Daarom is de impact van de aanpassing het grootst voor de gebruikers van deze staande mastroute.

Onderzoek

De Schellingwouderbrug kan vanwege deze storing alleen handmatig bediend worden. Het gebruikelijke bedienen op afstand is niet mogelijk. De oorzaak van de storing is op dit moment niet bekend. In de nacht van 2 op 3 mei voert Rijkswaterstaat testen uit, die inzicht geven op de maatregelen die nodig zijn voor het oplossen van de storing. Tot die tijd blijft deze beperking van kracht.

Vragen over de bedientijden van de Schellingwouderbrug kunnen gesteld worden aan de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. (DvdM)

 

Schellingwouderbrug draait tijdelijk driemaal per dag | Schuttevaer.nl

Schellingwouderbrug draait tijdelijk driemaal per dag

Door een storing kan de Schellingwouderbrug in Amsterdam nog maar op drie momenten per dag geopend worden, namelijk om 10:00, 15:00 en 20:00 uur. Dat meldt Rijkswaterstaat.

De Schellingwouderbrug vormt voor de scheepvaart -met name de pleziervaart- een belangrijke schakel in de doorstroming van de staande mastroute. Daarom is de impact van de aanpassing het grootst voor de gebruikers van deze staande mastroute.

Onderzoek

De Schellingwouderbrug kan vanwege deze storing alleen handmatig bediend worden. Het gebruikelijke bedienen op afstand is niet mogelijk. De oorzaak van de storing is op dit moment niet bekend. In de nacht van 2 op 3 mei voert Rijkswaterstaat testen uit, die inzicht geven op de maatregelen die nodig zijn voor het oplossen van de storing. Tot die tijd blijft deze beperking van kracht.

Vragen over de bedientijden van de Schellingwouderbrug kunnen gesteld worden aan de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002. (DvdM)