Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

5000 kilo cocaïne in container in haven Antwerpen

ANTWERPEN

De Belgische douane heeft maandag 21 maart in de Antwerpse haven bijna 5000 kilo cocaïne met een straatwaarde van 150 miljoen euro ontdekt in een container.

De partij was bestemd voor Nederland. De politie hield een dag later in Drimmelen en Breda twee mannen aan van 33 en 51 jaar.
De drugs werden uit de container gehaald, waarna de container werd teruggezet in afwachting van de transporteur. Dinsdag 22 maart haalde de transporteur de container op en bracht deze naar een loods in Drimmelen. Daar werd een persoon aangehouden, een tweede werd kort daarna aangehouden in Breda. De container is in beslag genomen voor nader onderzoek.

De politie zoekt getuigen die wisten van dit transport. In de liquidatie-onderzoeken van de afgelopen jaren is gebleken dat iemand slachtoffer kan worden, gezien het feit dat een criminele organisatie een grote partij drugs kwijtraakt. De organisatie houdt daar binnen zijn kringen iemand voor verantwoordelijk. Politie en justitie sluiten daarom niet uit dat deze onderschepping leidt tot bloedvergieten. Om die reden roept de recherche getuigen op zich te melden bij de politie. De informatie kan vertrouwelijk worden gegeven via het telefoonnummer 079-3458999. (EvH)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook