Jan Caspers Bokaal in veilige handen

De Jan Caspers Bokaal is in veilige handen van de echtgenote van de in 1991 overleden scheepvaartmeester. De naar hem genoemde trofee voor verkeersleiders werd 2012 voor het laatst uitgereikt aan de verkeerspost Wijk bij Duurstede.

Jan Caspers Bokaal in veilige handen

Dirk Zwijnenburg, de voormalige secretaris van de Racon, het Gilde van Nautisch verkeersdienst medewerkers – afdeling Rivieren, heeft de Jan Caspers Bokaal zaterdagmiddag 5 maart op het terrein van Vereniging ‘De Binnenvaart’ in Dordrecht overhandigd aan mevrouw Caspers. Haar man was scheepvaartmeester in Zeeland, die zich ingezet heeft om het vak van scheepvaartmeester, de voorloper van de latere verkeersleiders, naar een hoger plan te tillen.

De Jan Caspers Bokaal was een door het gilde Racon in het leven geroepen wisselbokaal en stond in het teken van samenwerking en communicatie tussen de vaarweggebruikers en VTS Operators. Op beurzen en de website konden de vaarweggebruikers hun voorkeur uitspreken en jaarlijks werd deze prijs toegekend aan de ‘Post van het Jaar’ en werd ook een tweede en derde plaats bekend gemaakt. Verkeerspost Wijk bij Duurstede was in 2012 de laatste winnaar en daarna is men gestopt met de verkiezing.

Het Gilde Racon is volgens Zwijnenburg verheugd dat de bokaal nu bij mevrouw Caspers in veilige handen is en zij er waarschijnlijk een goede bestemming voor heeft. Haar zoon Peter is verkeersleider op de verkeerspost Hansweert.