Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Gebr. van der Lee gaat Flevokust aanleggen

LELYSTAD

Aannemer Gebr. van der Lee gaat de nieuwe overslaghaven Flevokust in Lelystad aanleggen. Directeur T.H. van der Lee van Gebr. van der Lee en gedeputeerde Jan-Nico Appelman van de provincie Flevoland ondertekende donderdag 25 februari de contracten hiervoor. De haven is eind 2017 gereed voor gebruik. Exploitant CTU begint dan met de overslag van containers vanaf Flevokust.

1 / 1
Gebr. van der Lee gaat Flevokust aanleggen

Gebr. van der Lee gaat Flevokust aanleggen

Provinciale Staten van Flevoland besloten in december 2014 de buitendijkse overslaghaven Flevokust aan te gaan leggen. De haven is volgens Appelman van provinciaal belang, omdat deze een belangrijke impuls geeft aan de versterking van de regionale economische structuur en de concurrentiepositie van de ondernemers in het gebied. ‘De overslaghaven vormt de start van de ontwikkeling van Lelystad tot agrarische hub: een centrale plek voor transport en overslag van agrarische producten uit Flevoland, met de wereldmarkt als afzetgebied. Met Flevokust versterken we Flevoland als logistiek knooppunt, zowel in Nederland als daarbuiten.’

Omvangrijke opdracht

Appelman omschrijft de aanleg van Flevokust als ‘een omvangrijke opdracht’ voor de aannemer. De aanbesteding omvat de aanleg van alle onderdelen van de overslaghaven:
– buitendijks terrein voor multimodale goederenoverslag en tevens (gedeeltelijk) onderdeel van de primaire waterkering;
– kadeconstructie aan de IJsselmeerzijde van het buitendijkse terrein;
– terreininrichting van het buitendijkse terrein;
– vaargeul van en naar de bestaande vaarroute Amsterdam-Lemmer;
– golfbreker om de golfbelasting aan de kade te reduceren;
– wegontsluiting via de IJsselmeerdijk. (EvH)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook