Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Nieuwe passantensteiger Vianen niet te gebruiken

Vianen

De nieuwe grote passantensteiger voor de recreatievaart in de nevengeul Pontwaard aan de Lek bij Vianen blijkt een sof. De steiger is bij hoge en lage waterstanden onbruikbaar en volgens kenners ondeugdelijk gebouwd en gevaarlijk.

1 / 1
Nieuwe passantensteiger Vianen niet te gebruiken

Nieuwe passantensteiger Vianen niet te gebruiken

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (6)
 • G. Verm.

  De Lek heeft het loopdek van de steiger ‘gedoopt’.

  In deze periode volgend op zo ongeveer de langste droge periode in het Rijn-bekken. Lobith stond vanochtend 874cm +5. en bij een debiet bij Lobith van maar 1758m3 per seconde.

  Tussen 8:50 en 9:40 uur heeft het loopdek grotendeels van de tijd onder water gestaan. Meestal een 15 centimeter, na het terugstromen na een scheepspassage, op het oog even 20 cm boven het loopdek.

  Over 6 à 8 weken denkt de gemeente Vianen mijn WOB vragen te hebben beantwoord, hoe e.e.a. bestuurlijk zo heeft kunnen lopen. Ik wacht het af. …….

 • R. van Helden

  @ M Kerkhof, het antwoord is simpel, niet bouwen. Je visite kaartje en naam van het bedrijf staat hier wel op het spel.
  Ik neem geen opdrachten aan waar ik zelf niet 100% achter sta. We hebben een goede naam en die houden wij graag zo.
  Natuurlijk zijn er bedrijven die alleen voor het geld gaan en de klus aannemen?! Dat is een keus.

 • M Kerkhof

  Maar wat nu in het geval dat de opdrachtgever eigenwijs is en het advies van de bouwer niet wenst op te volgen?

 • R. van Helden

  Natuurlijk heeft de bouwer technisch gezien vakwerk geleverd, maar ik vind ook dat zij een adviserende rol in het geheel moeten hebben en niet klakkeloos bouwen wat er op tekening staat (wat achter een bureau is bedacht) want dat is wel heel erg makkelijk weg komen en geld verdienen!

 • H.H.A. Lenten

  Hoewel ‘droogvallen’ op het wad populair kan zijn, lijkt me dat dit in deze situatie niet gewenst..
  Het stroombeeld in het filmpje duin op een waterdiepte (in het midden) van hooguit 50 cm..

  Kwestie van een belabberde uitvoering van een op zich aardig idee..

 • G. Verm.

  Ondeugdelijk gebouwd??

  Juist zeer deugdelijk gebouwd! Kruisverbanden, vakkundig en waarschijnlijk vrijwel precies uitgevoerd volgens de tekeningen(c.q. opdracht) die de bouwers hadden gekregen. Heimans Beton-&Waterbouw, en haar onderaannemers hebben een vakkundig staal van hun kunnen geleverd.

  Maar.. Dat is nu juist het probleem. Op Loosdrecht of de Vinkeveense plassen zou dit een gruwelijk goed stukje steiger hebben opgeleverd. Maar in dergelijke plassengebieden fluctueert het waterpeil (jaarlijks!) minder dan 60 cm. En op deze plaats, in een geul, naast een rivier, die op deze plaats in directe open verbinding staat met de Noordzee. Hier komt een dergelijke fluctuatie soms al op binnen 60 minuten! Binnen één heel jaar liggen hoogste en laagste waterstand soms meer dan 6,00 meter uit elkaar.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook