Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Miljoen voor meer pallets over Vlaamse vaarwegen

ANTWERPEN

Binnenvaartondernemingen en verladers die pallets willen vervoeren over de Vlaamse vaarwegen kunnen daar subsidie voor krijgen. De Vlaamse overheid stelt één miljoen euro beschikbaar, het aanvragen voor steun kan tot 3 mei 2016.

Minister van Mobiliteit Ben Weyts wil het vervoer over water versterken om  vrachtwagens van de weg te halen. ‘Het goederenvervoer staat voor een nieuwe groeispurt in de nabije toekomst. Al die extra vracht kan je niet zomaar over onze nu al verzadigde wegen sturen. Onze bedrijven laten groeien, zonder dat onze files groeien. Dat is de uitdaging. Bedrijfsleiders staren zich soms blind op de file aan hun voordeur, terwijl er aan de achterdeur nog een waterweg met veel vrije capaciteit open ligt.’

Weyts maakt nu één miljoen euro vrij om palletvervoer via de binnenvaart te stimuleren. Bedrijven kunnen een concreet project indienen bij de Vlaamse Overheid om aanspraak te maken op cofinanciering. ‘Palletvervoer is ideaal voor het transport van bouwmaterialen, leeggoed of zelfs toiletpapier. Door palletvervoer een gericht steuntje in de rug te geven, kunnen we nog eens duizenden vrachtwagenritten vermijden.’

Binnenvaartondernemingen en verladers kunnen tot 3 mei 2016 een steunaanvraag indienen bij Waterwegen en Zeekanaal NV of bij nv De Scheepvaart. (EvH)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook