HbR houdt vast aan vergunning voor afgeketste olieterminal

Als het aan het Havenbedrijf Rotterdam ligt, dan blijft de omgevingsvergunning voor de olieterminal van Shtandart op de Maasvlakte in stand. Ook al heeft Shtandart zich inmiddels teruggetrokken. Een woordvoerster van het Havenbedrijf verklaarde dit dinsdag 22 september bij de Raad van State.

De vergunning van het Havenbedrijf werd daar bestreden door een inwoner van Hoek van Holland. Hij wees de Raad op de gevaren voor de wijde omgeving bij een calamiteit op de olieterminal. Hij woont weliswaar op een afstand van 1500 meter van de locatie voor de terminal op de Kop van de Beer aan de overzijde van de Nieuwe Waterweg. Maar bij een calamiteit is die afstand niets, zoals ook bleek bij andere grote calamiteiten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer