Nieuwe overslagcapaciteit voor 2,4 miljoen teu

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft vrijdag 11 september de nieuwe containerterminal Rotterdam World Gateway (RWG) op de Tweede Maasvlakte geopend. Als de hypermoderne terminal eenmaal op zijn volle capaciteit draait zal die 20% van de totale containeroverslag in Rotterdam verzorgen.

Nieuwe overslagcapaciteit voor 2,4 miljoen teu

Aboutaleb opent Rotterdam World Gateway
Grote rol toebedacht aan binnenvaart
Door Tobias Pieffers
RWG is de tweede ver geautomatiseerde terminal die dit jaar op Maasvlakte 2 wordt geopend. Net als bij de tegenovergelegen APM Terminals wordt de overslag bij RWG met op afstand bestuurbare kranen worden uitgevoerd. Op het opslagterrein is geen mens meer te vinden. 50 automatische opslagkranen en 59 automatisch geleide voertuigen zorgen ervoor dat de containers van en naar de overslagkranen worden gebracht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer