Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Katoen Natie wil 500 vluchtelingen havenwerk aanbieden

ANTWERPEN [update]

Directeur Fernand Huts van het Belgische Katoen Natie wil 500 erkende vluchtelingen in de havens een job geven buiten de wet-Major om. Deze wet bepaalt dat alleen havenarbeiders schepen mogen laden en lossen. Hij schrijft dit in een open brief aan de Belgische regering en politieke partijen.

Volgens Huts maakt de huidige toepassing van de Wet Major op de logistieke en e-commerce activiteiten in de havengebieden van Antwerpen, Gent en Zeebrugge, de tewerkstelling, de creatie van nieuwe jobs en de economische groei in de logistieke en e-commerce sector volledig onmogelijk.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook