Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Met Sail samen over het IJ (6 foto’s)

AMSTERDAM

‘Dit is een mooi gezicht, zo kun je goed zien waar we mee bezig zijn’, zegt Wim Vriens, konvooicoördinator van Rijkswaterstaat. Binnen de Oranjesluizen en in de uitvaart van het Amsterdam-Rijnkanaal liggen donderdagmiddag 10 binnenvaartschepen kort achter elkaar klaar voor een van de vele dagelijkse konvooivaarten. Vlot en veilig over het IJ vol Sail-pleziervaart.

1 / 6
Met Sail samen over het IJ

Met Sail samen over het IJ

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Piet Bennik

  Tja, ik heb ook woensdag een andere ervaring er aan over gehouden.
  Wederom was het zoals bij zoveel stremmingen dat de indeling bij aankomst niet goed geregeld werd en de indeling van het konvooi varen nog minder.
  We hadden bij de eerste schutting van de Oranje sluizen naar binnen moeten schutten maar zaten bij de laatste.
  Dit, omdat er al veel opdringerige schippers kort voor de sluis waren die gelijk konden invaren.
  Stremming is stremming en als er al schepen buiten ingedeeld zijn laat je geen schepen meer naar binnen schutten om welke reden dan ook als ze naar de west moeten.
  Eenmaal binnen mochten we eigenlijk niet eens meer met het konvooi mee, vanwege het aantal schepen maar, dat vonden de heren schijnbaar toch te erg worden, dus als laatste mee met het konvooi.

  Hier zal RWS toch wel eens wat aandacht aan mogen besteden en niet alleen met Sial ging het verkeerd maar met de stremming in Groningen net zo!!!

  Veel vaarplezier,

 • t duivenstein

  Een positief verhaal maar de werkelijkheid was toch wat anders . Chaos troef we konden ons aanmelden voor de konvooi vaart . dit hebben we gedaan en deze mensen hebben ons ook keurig gebeld dus daar geen kwaad woord over . Maar wat betreft de Rws en waterpolitie die doen maar wat. Wij hebben vaak bijna aanvaringen meegemaakt met passagierschepen . Die voeren zo dwars het konvooi in en de rws achter ons doet helemaal niets .Ik kan nog meer schrijven maar doe ik niet helpt toch niks . Maar schrijf niet dat het allemaal goed is verlopen want dat is dus niet zo .

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook