Franse kanalen dicht vanwege watergebrek

Het Canal des Vosges wordt 23 augustus gestremd vanwege watergebrek, en het Canal de Bourgogne is 18 augustus om die reden al dichtgegaan. Ook op andere Franse vaarwegen, met name in de regio’s Nord-Est en Centre-Bourgogne, zijn problemen met de watervoorziening als gevolg van de aanhoudende droogte.

Vaarwegbeheerder VNF heeft per scheepvaartbericht bekendgemaakt dat het Vogezenkanaal tussen sluis 30 Moulins aan de Moezelzijde en sluis 19 Charmois l’Orgueilleux aan de Saônezijde zondagochtend dicht gaat vanwege de geringe afvoer op de Moezel. Voor de rest van het kanaal blijven een dieptebeperking van 1,80 meter en schutbeperkingen van kracht. Het embranchement d’Epinal en het embranchement de Nancy, twee zijarmen van het Canal des Vosges, zijn al enkele weken dicht vanwege watergebrek op de Moezel. Het Lac de Bouzey, het spaarbekken van het Canal des Vosges, is nog maar voor 36% gevuld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Franse kanalen dicht vanwege watergebrek | Schuttevaer.nl

Franse kanalen dicht vanwege watergebrek

Het Canal des Vosges wordt 23 augustus gestremd vanwege watergebrek, en het Canal de Bourgogne is 18 augustus om die reden al dichtgegaan. Ook op andere Franse vaarwegen, met name in de regio’s Nord-Est en Centre-Bourgogne, zijn problemen met de watervoorziening als gevolg van de aanhoudende droogte.

Vaarwegbeheerder VNF heeft per scheepvaartbericht bekendgemaakt dat het Vogezenkanaal tussen sluis 30 Moulins aan de Moezelzijde en sluis 19 Charmois l’Orgueilleux aan de Saônezijde zondagochtend dicht gaat vanwege de geringe afvoer op de Moezel. Voor de rest van het kanaal blijven een dieptebeperking van 1,80 meter en schutbeperkingen van kracht. Het embranchement d’Epinal en het embranchement de Nancy, twee zijarmen van het Canal des Vosges, zijn al enkele weken dicht vanwege watergebrek op de Moezel. Het Lac de Bouzey, het spaarbekken van het Canal des Vosges, is nog maar voor 36% gevuld.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer