‘Stoom en Diesel’ in Vreeswijk

De festiviteiten in het kader van de jaarlijkse Vreeswijkse Septemberdagen beginnen zaterdag 5 september met de Authentieke Dag, waarop oude vaar- en voertuigen en ambachten centraal staan.

Museumwerf Vreeswijk

Om 11 uur begint een rondrit van circa 60 kilometer met oude voertuigen, de deelnemende tractoren houden het bij 30 kilometer. Rond 13.30 uur zijn alle oude auto’s weer te bewonderen in Vreeswijk.
Museumwerf Vreeswijk opent die dag haar poorten rond het thema ‘Stoom en Diesel’. Er zijn volgens de werf spectaculaire stoommachines te zien, zoals de 26 meter lange emmerbaggermolen Friesland; de stoomspuit Gorinchem, die getrokken wordt door twee Zeeuwse paarden. Verder is de eigen motorenexpositie van de werf voor het eerste keer toegankelijk voor publiek.

Voor de kleintjes zijn er peddelbootjes waarin ze veilig en zelfstandig een vaartochtje kunnen maken in de binnenhaven. Tijdens stoomworkshops kunnen ze zelfs hun eigen stoombootje maken. Maar een zeilklomp mag ook. Daarnaast geeft modelbouwclub Het Anker demonstraties met modelboten.

Het Werfweekend wordt muzikaal omlijst door een heus stoomorgel, optredens van  shantykoor Nootdweer, het Nieuwegeinse zeemanskoor De Brulboei, de dames van het koor Fun Unlimited, het muziekorkest Kunst na Arbeid en leden van de Trekzakacademie.

Alle activiteiten tijdens de Vreeswijkse Septemberdagen zijn hier verzameld. (PN)

 

‘Stoom en Diesel’ in Vreeswijk | Schuttevaer.nl

‘Stoom en Diesel’ in Vreeswijk

De festiviteiten in het kader van de jaarlijkse Vreeswijkse Septemberdagen beginnen zaterdag 5 september met de Authentieke Dag, waarop oude vaar- en voertuigen en ambachten centraal staan.

Museumwerf Vreeswijk

Om 11 uur begint een rondrit van circa 60 kilometer met oude voertuigen, de deelnemende tractoren houden het bij 30 kilometer. Rond 13.30 uur zijn alle oude auto’s weer te bewonderen in Vreeswijk.
Museumwerf Vreeswijk opent die dag haar poorten rond het thema ‘Stoom en Diesel’. Er zijn volgens de werf spectaculaire stoommachines te zien, zoals de 26 meter lange emmerbaggermolen Friesland; de stoomspuit Gorinchem, die getrokken wordt door twee Zeeuwse paarden. Verder is de eigen motorenexpositie van de werf voor het eerste keer toegankelijk voor publiek.

Voor de kleintjes zijn er peddelbootjes waarin ze veilig en zelfstandig een vaartochtje kunnen maken in de binnenhaven. Tijdens stoomworkshops kunnen ze zelfs hun eigen stoombootje maken. Maar een zeilklomp mag ook. Daarnaast geeft modelbouwclub Het Anker demonstraties met modelboten.

Het Werfweekend wordt muzikaal omlijst door een heus stoomorgel, optredens van  shantykoor Nootdweer, het Nieuwegeinse zeemanskoor De Brulboei, de dames van het koor Fun Unlimited, het muziekorkest Kunst na Arbeid en leden van de Trekzakacademie.

Alle activiteiten tijdens de Vreeswijkse Septemberdagen zijn hier verzameld. (PN)