Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Bediening Eelwerderbrug Eemskanaal na aanvaring gestaakt

APPINGEDAM [update]

De Eelwerderbrug bij Appingedam is gestremd voor schepen hoger dan 5 meter. De brug over het Eemskanaal is donderdagavond 23 juli aangevaren door een binnenvaartschip. Hierdoor is bediening niet meer mogelijk, meldt Rijkswaterstaat.

Bij de aanvaring van de brug zijn de remmingswerken en de bedieningskast beschadigd. De bekabeling van de bediening moet hersteld worden en vervolgens getest. Een noodoplossing was niet mogelijk, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Daarvoor was de bekabeling te kort afgesneden. Maandag is duidelijk of alle vervangende materialen leverbaar zijn. Wanneer de brug weer operationeel is was zaterdag nog niet bekend.

De betrokken schipper is gehoord door de politie, die verder onderzoek doet. Het schip liep flinke boegschade op, maar mocht de reis vervolgen.

Er is geen hinder voor het wegverkeer op de N33 en scheepvaart met een hoogte tot 5 meter. Brugwachters langs het Eemskanaal sturen hogere schepen terug. Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat werden er weinig schepen gehinderd. (DvdM)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook