Shtandart TT en Havenbedrijf Rotterdam beëindigen contract tank terminal

Shtandart TT, een 100% dochteronderneming van Summa Group (Rusland), en het Havenbedrijf Rotterdam hebben hun contract voor de realisatie van de Tank Terminal Europoort West beëindigd. De terminal, die uiteindelijk een opslagcapaciteit van ruim 3 miljoen m³ zou krijgen, was bedoeld voor de doorvoer van Oeral-type ruwe olie en olieproducten.

Eind 2010 startte het Havenbedrijf een ‘open beoordelingsprocedure’ die leidde tot een contract met Shtandart TT. Begin 2013 droeg het Havenbedrijf het terrein bouwrijp over aan Shtandart. Begin 2015 waren alle bouw- en milieuvergunningen afgegeven die nodig zijn voor de aanleg en het operationeel zijn van de terminal. Shtandart TT is recentelijk het gesprek aangegaan over de haalbaarheid van het project, wat heeft geleid tot de beslissing het gezamenlijke project te beëindigen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer