Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe sluis Scharnebeck moet achterland Hamburg lucht geven (video)

SCHARNEBECK [update]

Het wordt nu echt de hoogste tijd voor een lange termijn oplossing voor de schepenlift in Scharnebeck. Die oplossing is een nieuwe sluis, geschikt voor verbanden tot 225 meter lengte. Dat is de conclusie van een onderzoek van Hanseatic Transport Consultancy (HTC) uit Hamburg, uitgevoerd in opdracht van de Industrie- und Handelskammer (IHK) L√ľneburg-Wolfsburg.

1 / 1
Nieuwe sluis Scharnebeck moet achterland Hamburg lucht geven (video)

Nieuwe sluis Scharnebeck moet achterland Hamburg lucht geven (video)

Hoop gevestigd op Bundesverkehrswegeplan 2015

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • J.C Hagens

  Zie daar veel koppelverbanden varen deze zijn groter dan 110 Mtr. of gaan we een nieuwe sluis bouwen, om daarna de koppels af te laten koppelen, wat veel tijd kost.
  Overigens is niet alleen de bak aan vernieuwing toe, wat denkt u van de sluizen op het Wesel Datteln Kanaal, deze zijn ook niet meer zo jong
  en het aanbod van schepen is zo hoog dat als er een sluis uitligt er wachttijden zijn tussen de 2 en 14 uur al naar gelang het aanbod.
  Lig je daar met een tanker van 9 miljoen met 4 man personeel op te schuiven, hoe kunnen we als bedrijfstak betrouwbaar over komen, als de overheid het af laat weten.
  Voer voor 2 weken terug via Hebrum, het slib is al boven de sluis, in de sluis kreeg ik met hoog water het schip niet vierkant bij, terwijl je wel naar boven moet met je stundeschein.
  Maakt men op de Weser een nieuwe sluis van 135 Mtr. terwijl daar de meeste schepen 80.00 mtr zijn, door al de sluizen tot Minden passen 2 maal 80.00 mtr, lekker slim, of verwacht men daar een hausse aan 135,00 mtr schepen.
  De Elbe of laagwater of overstromingen.
  Kortom De Duitse regering heeft de vaarwegen laten verpieteren en nu zegt men dat het geld op is, mag ik de Duitse regering erop wijzen dat je in Duitsland kanaalgeld betaald, waar blijft dit geld?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook