Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Sif bouwt windparkterminal op Maasvlakte 2

ROTTERDAM

De Sif Group gaat een nieuwe terminal van 42 hectare op de Tweede Maasvlakte bouwen voor de productie en op- en overslag van monopiles, stalen fundaties voor offshore windparken en de olie- en gasindustrie. Sif is marktleider in de productie van monopiles.

1 / 1
Sif bouwt windparkterminal op Maasvlakte 2

Sif bouwt windparkterminal op Maasvlakte 2

Verbrugge International gaat de logistieke afwikkeling en de overslag op zeeschepen op de nieuwe terminal van de Sif Group regelen. Verbrugge was al actief in Vlissingen, Terneuzen en Zeebrugge en breidt haar activiteiten nu uit naar Rotterdam.

Het Havenbedrijf Rotterdam is blij met de nieuwe klanten. ‘Door het combineren van productie met service voor op- en overslag van zware lading krijgt Rotterdam een stevige positie in de offshore windenergie’, zegt CEO Allard Castelein.

De nieuwe terminal moet medio 2016 in gebruik zijn. De fabriek en terminal leveren een baan op voor ongeveer 200 mensen.

Groei windparken

De Rotterdamse haven speelde tot nu toe geen direct zichtbare rol in de bouw van offshore windparken, omdat er geen geschikt terrein aan diep water beschikbaar was. Met Maasvlakte 2 is dat er nu wel. Het havenbedrijf legt een 400 meter lange diepzeekade aan met een diepte van -16,50 meter NAP met de mogelijkheid tot verdere verdieping naar -19 meter NAP.

De Nederlandse overheid zet de komende jaren fors in op offshore windparken en de markt ontwikkelt zich ook snel in landen als Groot-Brittannië, Duitsland, België en Frankrijk. Dit leidt volgens het Havenbedrijf tot een aanzienlijke groei aan windparken op zee in de komende jaren.

De nieuwe terminal komt ten noorden van het Informatiecentrum FutureLand te liggen. Aanvankelijk was dit hele gebied van 80 hectare bestemd voor biochemie. Nu blijk dat het totale terrein hiervoor niet gereserveerd hoeft te worden, omdat deze markt zich niet zo snel ontwikkelt. Bovendien zoeken biochemiebedrijven waar mogelijk aansluiting bij bestaande bedrijven in de haven. (MdV)

  

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook