Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Logistieke hotspot Hasselt opent nieuwe route over water

HASSELT

In het Overijsselse Hasselt werd donderdag 28 mei een nieuw logistieke centrum geopend. ‘De verbeterde infrastructuur en bereikbaarheid van het bedrijventerrein is een hoogtepunt in de gemeente Zwartewaterland en tegelijk een belangrijke impuls voor het vervoer over water’, aldus een trotse burgemeester Eddy Bilder in zijn openingstoespraak.

1 / 1
Logistieke hotspot Hasselt opent nieuwe route over water

Logistieke hotspot Hasselt opent nieuwe route over water

Ook Scania-directeur Leo Bronkhorst sprak over ‘een nieuwe route over het water om de druk over het wegennet te verminderen met minder lasten voor het milieu’. De Zweedse vrachtwagenbouwer wil, naast Zwolle en Meppel/Staphorst, voor de truck ‘bouwpakketten’ een groot nieuw overslagcentrum en distributiecentrum bouwen. De pakketten worden wereldwijd vervoerd. Er wordt al langer gezocht naar havenfaciliteiten verder landinwaarts om de druk op de Rotterdamse haven te verminderen. De keuze viel uiteindelijk op Hasselt. Dat kan volgens directeur Bronkhorst uitgroeien tot een mooi succes.

Ook andere bedrijven zochten samenwerking voor een nieuw logistiek centrum. Voor de overslag van de containers had Westerman Logistics belang bij het realiseren van een containerterminal bij de insteekhaven. De Schagen Groep uit Hasselt wilde graag bouwen op het bedrijventerrein ‘Zwarte Water’, dat dreigde te verpauperen. Verder spelen Neptune Shipyards (dat de Ridderinkhof-bedrijven heeft overgenomen) en Klink Bekistingen een belangrijke rol in de ontwikkeling van het logistieke knooppunt in de Hanzestad..

De Herstructurerings Maatschappij Overijssel (HMO) investeerde 4,5 miljoen euro en de provincie en gemeente samen 5,4 miljoen euro in 14 hectare bedrijventerrein van de beschikbare 20 hectare. Bedrijven uit de hele regio worden nu aangespoord van de nieuwe havenfaciliteiten in Hasselt gebruik te gaan maken. De momenteel in uitvoering zijnde uitbreiding van de industriehaven in het nabij gelegen Genemuiden biedt deze faciliteiten niet. De ChristenUnie in de gemeenteraad was voorstander om in dit uitbreidingsplan wel ruimte voor overslag mee te nemen.
De logistieke hotspot in Hasselt zorgt ook voor veel werkgelegenheid. Er wordt in totaal gerekend op zo’n 300 arbeidsplaatsen. (RH)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook