Maas-verklaring RWS garandeert bevaarbaarheid

Rijkswaterstaat Zuid-Nederland gaat door met ontstenen van de Maas, maar garandeert tegenover BLN-Koninklijke Schuttevaer de bevaarbaarheid na aanleg van vrij eroderende oevers. De voorwaarden zijn vastgelegd in een eenzijdige verklaring, waarover BLN-KSV haar tevredenheid heeft uitgesproken. De nautisch-technische belangenorganisatie van de binnenvaart ziet af van verdere procedures, maar blijft haar zorgen uitspreken.

Maas-verklaring RWS garandeert bevaarbaarheid

Al geruime tijd is BLN-Koninklijke Schuttevaer met Rijkswaterstaat in gesprek over de gevolgen van de aanleg van vrij eroderende oevers op de Maas. BLN-KSV startte eerder dit jaar een zienswijzeprocedure over de aanleg van vrij eroderende oevers bij Venlo. De gesprekken die hieruit voortvloeiden, resulteerden in de verklaring van Rijkswaterstaat, die door directeur Frank Schrover van RWS Zuid-Nederland werd overhandigd aan Schuttevaer-directeur Kees de Vries.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer