Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Stop met leuren over de grens met sluisprojecten’

DEN HAAG [update]

Volgens Bouwend Nederland werft Rijkswaterstaat actief buitenlandse aannemers voor onder meer grote sluisprojecten in Nederland. ‘Dat leuren over de grens moet stoppen’, zegt voorzitter Maxime Verhagen van de brancheorganisatie.

‘Dat doet geen enkel ander land in Europa. Er moet niet kunstmatig overcapaciteit worden gecreëerd. Door actief de concurrentie te vergroten, breng je Nederlandse bedrijven in de problemen. Er is al meer dan genoeg concurrentie tussen Nederlandse bouwbedrijven en onze bouwbedrijven worden ook niet actief benaderd door buitenlandse overheden.’

1 / 1
'Stop met leuren voor sluisbouwers over de grens'

'Stop met leuren voor sluisbouwers over de grens'

Bouwend Nederland verwijt minister creëren overcapaciteit

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • M Smitsman

  Het is totale leegverkoop van de BV Nederland wat er de laatste jaren aan de gang is. We doen niks meer om onze markt te beschermen, maar wandelen braaf aan het handje van Europa.

 • J.C Hagens

  Ook als de sluisbouw aan een Nederlands bouwmaatschappij wordt gegund, moeten we kijken hoeveel Nederlanders er op de bouw lopen.
  Ben bang dat het Oostblokkers zijn, dit is niet alleen in de bouw zo, denk maar aan het nieuwe schip dat is gebouwd in Vlissingen?, voor de Marine, waar kwam dit casco vandaan, en had de Nederlandse regering niet een grote lepel in de pap.
  Dat door het stelselmatig uitbesteden van grote werken de jeugd hun beroep niet kunnen leren en tot emplooi kunnen brengen lijkt mij een logisch gevolg, wat resulteert in lagere bezetting van de scholen voor beroepsonderwijs, enz., wie wil er nu een beroep leren waar geen werk in is.
  Het valt mij overigens op dat de verantwoordelijke minister, vaak in het nieuws is, of dat te goede is, kan men zich afvragen,
  maar ja als ze over je praten blijf je in het nieuws.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook