Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

LBC Tank Terminals en Havenbedrijf Rotterdam bouwen samen nieuwe steiger

ROTTERDAM

Havenbedrijf Rotterdam en onafhankelijk tankopslagbedrijf LBC Tank Terminals bouwen samen een nieuwe steiger voor de LBC terminal in de Botlek in Rotterdam. De steiger krijgt twee ligplaatsen voor zeeschepen en twee voor binnenvaarttankers.

1 / 1
LBC Tank Terminals en Havenbedrijf Rotterdam bouwen samen nieuwe steiger

LBC Tank Terminals en Havenbedrijf Rotterdam bouwen samen nieuwe steiger

Met de nieuwe steiger verviervoudigt de steigercapaciteit van LBC Tank Terminals in Rotterdam. De steiger wordt gebouwd om zeeschepen met een diepgang tot maximaal 13 meter te kunnen faciliteren. De eerste fase met twee ligplaatsen is medio 2016 operationeel. De volledige steiger wordt begin 2017 opgeleverd. LBC is dan in staat om twee parcel tankers tot 40.000 DWT tegelijk te behandelen.

Terminaluitbreiding

Tegelijkertijd met de realisatie van de nieuwe steiger investeert LBC in de uitbreiding van haar Rotterdamse terminal tot een capaciteit van 250.000 m³, een verdrievoudiging van de huidige capaciteit. De eerste expansie van 36.000 m³ zal in de tweede helft van 2016 operationeel zijn.

Alle nieuwe tanks waarvan een groot aantal in roestvrij staal, zullen uitgerust worden voor de opslag van een breed gamma vloeibare chemicaliën inclusief dampverwerking en verwarmingsinfrastructuur.

Tevens investeert LBC in de verbetering en uitbreiding van de bestaande tankwagen- en spoorverladingsinfrastructuur waardoor afhandelingstijden aanzienlijk verkort kunnen worden.

Het opslagbedrijf is actief in Noord-Amerika, Europa en het Verre Oosten met een totale opslagcapaciteit van 3 miljoen m³. LBC Tank Terminals heeft wereldwijd 14 sites in 7 verschillende landen. LBC Rotterdam is gespecialiseerd in de opslag van vloeibare chemicaliën en biedt tevens extra services aan zoals blenden, formuleren en afvullen.

‘Deze nieuwe steiger is de eerste en een zeer belangrijke stap in de expansie van onze terminal in Rotterdam’, zegt LBC Business President Luc Jorissen. ‘De groeiende import van vloeibare chemicaliën naar Europa resulteert in een stijgende vraag naar opslagtanks in hubs zoals Rotterdam. Deze investering laat ons toe om bijkomende opslagcapaciteit aan te bieden en om nog beter aan de vraag van bestaande en nieuwe klanten te beantwoorden.’

Dat Havenbedrijf Rotterdam mee investeert in de nieuwe steiger past volgens havendirecteur Allard Castelein in de ambitie om de nautische infrastructuur te versterken en de flexibiliteit en het serviceniveau van de Rotterdamse tankterminals verder te vergroten. (DvdM)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook