Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Zuiging scheepvaart bemoeilijkt aanleg langsdammen Waal

Tiel

De werkschepen van de aannemerscombinatie Van den Herik-Boskalis (CHB) die de langsdammen aanleggen op de Waal, hebben vooral op dit moment veel last van de zuiging en hinderlijke golfbewegingen van passerende schepen. Een werkschip werd eind februari met spudpalen en al van z’n positie getrokken. Rijkswaterstaat vraagt schippers de werken op de Waal stroomafwaarts van Tiel vooral voorzichtig te passeren.

1 / 2
Zuiging scheepvaart bemoeilijkt aanleg langsdammen Waal

Zuiging scheepvaart bemoeilijkt aanleg langsdammen Waal

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • jozef hompus

  Voor zulke projekten is er geld, net als voor het ontstenen van de Maas om later weer te moeten baggeren. Maar over de overnachtingshavens bij Weurt en Lobith wordt sinds 20 jaar alleen maar gepraat. Grote schepen naar Veghel, maar palen om af te meren maar zonder loopbrug.

 • J. Vellinga

  Het water dat normaal tussen de kribben vandaan word mee gezogen naar de schroef toe, word nu tegen gehouden door de langsdammen. hierdoor ontstaat juist meer zuiging en kost dus meer brandstof.
  Met de langsdammen wordt ook de stroomremmende werking van de kribben te niet gedaan.
  De motor moet voor dezelfde snelheid zwaarder worden belast! Dit kost ons dus 2 X extra brandstof en Co2.
  Langsdammen? Is er geld te veel?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook