Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Oude trossen redden katten

ALKMAAR

DFDS Seaways heeft zo’n 700 meter scheepstros geschonken aan de organisatie ‘Kat uit de Gracht’ in Heerhugowaard en Alkmaar. Die hangt de touwen aan hoge kademuren om katten te helpen op het droge te klimmen als ze in het water vallen.

1 / 1
Oude trossen redden katten

Oude trossen redden katten

De trossen, in totaal zo’n zeven pallets, zijn afkomstig van de Finlandia Seaways, die voor DFDS Seaways vracht verscheept tussen België en Schotland.

Er hangt al zo’n 600 meter scheepstros van DFDS Seaways aan hoge kademuren. De eerste batch van 220 meter werd gedoneerd in 2011 door de crew van de Suecia Seaways. Deze trossen hangen in Hoorn. Afgelopen herfst heeft de ferry Princess Seaways ook 300 meter touw gedoneerd.

De trossen worden opgehangen op de gevaarlijkste plekken, die via www.katuitdegracht.nl worden aangemeld. (PN)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook