Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Uitvoeringsstudie bevaarbaar Straubing-Vilshofen met geld TEN-T

BRUSSEL

Met bijna 4 miljoen euro subsidie uit het TEN-T-fonds steunt de Europese Unie de betere bevaarbaarheid van het Donau-traject Straubing-Vilshofen. Dat maakte EU-transportcommissaris Violeta Bulc eind januari bekend.

1 / 1
Uitvoeringsstudie bevaarbaar Straubing-Vilshofen met geld TEN-T

Uitvoeringsstudie bevaarbaar Straubing-Vilshofen met geld TEN-T

Het geld is bestemd als co-financiering van een studie voor het ontwerp en de planning van het vaarwegtraject in Zuid-Duitsland. De Duitse regering betaalt de andere helft van de kosten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties (2)
 • J. van Wijk

  Als al het geld, van alle studies, van de afgelopen twintig jaar was gebruikt, voor verdieping/opstuwing, was nu eerder de vraag aan de orde hoe je met de afschrijving dient om te gaan.
  Wat is er door al die geleerde kopstukken, en politiek, in al die jaren nu eigenlijk bereikt, en wat hoopt men eigenlijk wel of niet te bereiken?
  Gr. Sjaak

 • G. Verm.

  Nee, nee, nee, dit kan niet waar zijn.

  Ik heb Karla Peijs in Brussel horen zeggen, als antwoord op de hier beschreven Beierse besluit:
  “Zolang Beieren volhard in het nastreven van oplossingen voor het traject Straubing-Vilshofen, die niet leiden tot voldoende bevaarbaarheid (per jaar >320dagen, 250 cm of meer aflaatdiepte). Zal de EU geen bijdrages geven aan de Beierse en/of Duitse regeringsprojecten voor de ‘verbetering’ van de Donau in Beieren.”

  En twee jaar later gaat er vier milj. EU geld voor verbetering van goederenvervoer in de EU (Ten-T), richting Beieren, voor een studie?? … !

  Ik kan niet zeggen dat ik dit een goed idee vind.
  Goede vaart,

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook