Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stremming Delfzijl voorbij

DELFZIJL [update]

De stremming van de haven van Delfzijl is voorbij. Even voor 15 uur gaf Groningen Seaports aan dat er weer gevaren kan worden. De scheepvaart in de haven van Delfzijl was stilgelegd, omdat aan een windturbine in aanbouw een los paneel hing. Dat meldde havenbeheerder Groningen Seaports maandagmiddag 12 januari.

Het paneel woog 200 tot 300 kilo en bevond zich op een hoogte van 105 meter op een windturbine op de Schermdijk. Vrees was dat het paneel naar beneden zou vallen en door de harde wind richting het Zeehavenkanaal zou waaien. Daarom gold in verband met de veiligheid het vaarverbod.

Groningen Seaports had een kraan besteld waarmee het paneel dinsdagochtend kon worden verwijderd. Maar dat lukte niet vanwege de harde wind. Dinsdagmiddag werd een nieuwe poging ondernomen. (MdV)

.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook