Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vuilnisboot Lyon haalt huisvuil stad op

LYON

Lyon gaat de binnenvaart inzetten voor afvalvervoer. In het centrum van Lyon, dat aan de samenloop van de Rhône en Saône ligt, is een gebrek aan vuilafgiftepunten.

Vanaf volgend jaar kunnen inwoners van de stad een dag per week grofvuil, groenafval en puin naar een servicekade in de buurt brengen, waar het wordt opgehaald door een ‘afvalboot’. Het betreft een speciaal ingerichte duwbak en een door brandstofcellen aangedreven duwboot. ‘s Avonds wordt het afval naar een inzamel- en recyclecentrum in de Port Edouard Herriot gebracht. De volgende dag ligt de afvalboot weer aan een ander inzamelpunt. Tijdens de afvalbeurs Pollutec, die onlangs plaats had in Lyon, heeft de stad hiertoe een samenwerkingsovereenkomst getekend met afvalverwerker Sita, rederij CFT en vaarwegbeheerders VNF en CNR. Het is de bedoeling dat in totaal zeven soorten afval per schip worden afgevoerd. (AvO)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook