Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Masterplan trekt Donau uit slop

BRUSSEL

De transportministers van 9 Donau-oeverstaten hebben woensdag 3 december na de EU Transportraad in Brussel een ‘Masterplan’ ondertekend voor onderhoud en herstel van de Donau en haar bevaarbare zijrivieren. De Europese binnenvaartorganisaties zijn blij met deze inzet en dringen aan op snelle uitvoering.

1 / 1
Masterplan trekt Donau uit het slop

Masterplan trekt Donau uit het slop

Donau-transportministers akkoord met onderhoudsplan en investering 93 miljoen euro

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • H. A. van Laak

  ER staat 93 miljoen voor voor infrastructuur achterstand. Dat automaat pegel peilschepen o.a. Het probleem dat je veel te laat weet wat het water doet. Dat willen nu per uur gaan weten en niet wat het water gisteren gedaan heeft.

 • A.F.J. Rensen

  Is het een drukfout, of een grap? 93
  miljoen Euro om achterstallig onderhoud weg te werken van Kelheim tot aan de Zwarte Zee en de diepgang van 2.50m. (c.q. 2.00m Duitse Donau)te garanderen!!!!!en 8,1 miljoen Euro voor jaarlijks onderhoud!! Dat zijn erg ter zake kundige ministers van Transport, die daar over vergaderd hebben.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook