Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Sinterklaas vaart Apeldoorns kanaal op

HATTEM

Sint Nicolaas maakte zaterdag 15 november zijn feestelijke intocht niet alleen in Gouda, maar ook – via het Apeldoorns Kanaal en de Hezenbergersluis – in het Overijsselse Hattem.

1 / 1
Sinterklaas vaart Apeldoorns kanaal op

Sinterklaas vaart Apeldoorns kanaal op

Honderden kinderen en grote mensen hadden zich bij de sluis verzameld om het afschutten van de stoomboot te kunnen gadeslaan. Vrijwilligers van de Stichting Apeldoorns Kanaal verleenden hand- en spandiensten aan de medewerkers van het Waterschap Vallei en Veluwe bij de sluisbediening en het toezien op de veiligheid van het publiek.

Dit was de tweede keer dat de Goedheiligman met zijn Zwarte Pieten per boot naar Hattem kwam. Vorig jaar was dat niet mogelijk vanwege de hoge waterstand op de IJssel, waardoor de boot niet de vaste brug over de keersluis Het Bastion kon passeren.

Bevaarbaar maken

De Stichting Apeldoorns Kanaal beijvert zich het kanaal in zijn oude luister en historische functie te herstellen en weer bevaarbaar te maken voor de recreatievaart. Van de 65 kunstwerken over het kanaal is 20% inmiddels weer passeerbaar. Al 7 bestaande bruggen zijn voorbereid op een toekomstige beweegbaarheid, 3 voormalige ophaalbruggen in Apeldoorn-Zuid worden gerenoveerd en weer beweegbaar gemaakt.

Naast de 11 miljoen euro die de afgelopen jaren al is geïnvesteerd, heeft het samenwerkingsverband Veluwekroon (provincie Gelderland, waterschap, gemeenten Hattem en Heerde en Rijkswaterstaat) in 2012 opnieuw 11 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de sanering (baggeren) van het 5e pand en het beweegbaar en bedienbaar maken van een aantal bruggen in dit pand. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook