‘Hier word ik een beetje gefrustreerd van’

Wim en Susan Kulka van het ms Vito zijn er even helemaal klaar mee. Ze liggen begin deze week op het Stichkanal Hildesheim te wachten op belading aan een kade met een bord ‘Wartestelle’ en een blauw bord met een bolder erop. Legaal, zou je zeggen, maar dat blijkt niet het geval.

‘Hier word ik een beetje gefrustreerd van'

Ze moesten laden in Algermissen, maar het duurde langer dan een dag voordat ze aan de beurt waren. ‘Toen we dat wisten hebben we het schip rondgegooid en net voorbij de zwaaikom op het muurtje geparkeerd’, zegt Susan Kulka. ‘Later op de dag werden we door de laadplaats opgebeld, ze hadden een ‘massives Problem’ omdat wij daar aan dat muurtje lagen. We moesten dan maar bij de laadplaats in de bosjes gaan liggen. Logisch dat we het daar niet mee eens waren. Een beetje vastmaken aan een boom en vervolgens dus echt in de weg liggen. En waarom? We liggen hier niemand in de weg. En de borden geven aan dat het hier een ligplaats is. Maar vanmorgen kwam er een bootje van de WSA met twee man aan boord. Wim zei het gelijk: die zullen de borden wel gaan vervangen. En dat was ook zo. "Vanaf nu ben je in overtreding en kunnen we je bekeuren", kregen we te horen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Hier word ik een beetje gefrustreerd van’ | Schuttevaer.nl

‘Hier word ik een beetje gefrustreerd van’

Wim en Susan Kulka van het ms Vito zijn er even helemaal klaar mee. Ze liggen begin deze week op het Stichkanal Hildesheim te wachten op belading aan een kade met een bord ‘Wartestelle’ en een blauw bord met een bolder erop. Legaal, zou je zeggen, maar dat blijkt niet het geval.

‘Hier word ik een beetje gefrustreerd van'

Ze moesten laden in Algermissen, maar het duurde langer dan een dag voordat ze aan de beurt waren. ‘Toen we dat wisten hebben we het schip rondgegooid en net voorbij de zwaaikom op het muurtje geparkeerd’, zegt Susan Kulka. ‘Later op de dag werden we door de laadplaats opgebeld, ze hadden een ‘massives Problem’ omdat wij daar aan dat muurtje lagen. We moesten dan maar bij de laadplaats in de bosjes gaan liggen. Logisch dat we het daar niet mee eens waren. Een beetje vastmaken aan een boom en vervolgens dus echt in de weg liggen. En waarom? We liggen hier niemand in de weg. En de borden geven aan dat het hier een ligplaats is. Maar vanmorgen kwam er een bootje van de WSA met twee man aan boord. Wim zei het gelijk: die zullen de borden wel gaan vervangen. En dat was ook zo. "Vanaf nu ben je in overtreding en kunnen we je bekeuren", kregen we te horen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer